Koolrabischotel met spek en kaas
home > ovenschotels > Koolrabischotel met spek en kaas
Oven verhitten op 180ºC.
De koolrabi niet te dun schillen en in plakken snijden van 1/2 cm dik.
Kook de plakken koolrabi in circa 10 min gaar in gezouten water en laat ze uitlekken en stoom ze droog.
Het spek knapperig laten worden onder de hete grill.
Pers de knoflook, doe deze in de room, en de kruiden met wat zout en peper erbij, schep de koolrabiplakken door de room en meng het geheel goed. Doe de helft van het mengsel in de ingevette ovenschotel en bestrooi met de helft van de kaas.
Als de helft in de schaal zit afdekken met het spek en daarop verder gaan met de andere helft van het mengsel, en bestrooi met de rest van de kaas.
In de hete oven 30 a 40 min mooi bruin laten worden.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg koolrabi
zout en peper
8 plakken doorregen spek al dan niet gerookt
2,5 dl slagroom
2 tenen knoflook
boter om in te vetten
100 g geraspte Gruyere kaas of Parmezan