Macaronischotel met spinazie tomaten en kaas

home > ovenschotels > Macaronischotel met spinazie tomaten en kaas

Oven voorverwarmen op 200ºC.
Vet een ovenschaal in.
Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
Kerf de tomaten kruisgewijs in en dompel ze kort onder kokend water; afspoelen met koud water en ontvellen.
Snij de tomaten in plakken
Was de spinazie goed en laat met aanhangend water in een pan slinken en giet af en druk het vocht uit de spinazie. Fruit de ui en de knoflook aan in de hete olie en voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Strooi de kerrie erover en fruit nog even mee.
Verdeel 1/3 macaroni in de ovenschaal en schep hierop de helft van het gehakt, de helft van de plakken tomaat en de helft van de spinazie.
Herhaal dit en dek af met macaroni.
Smelt de boter en roer de bloem erdoor en voeg al roerend de bouillon toe aan de roux en laat de saus zachtjes 10 min koken.
Van het vuur de kaas en de (losgeroerde) eierdooier erdoor roeren
kruiden met peper en zout.
Giet de saus over de macaroni en zet de ovenschaal 25 á 30 min in de hete oven.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g volkorenmacaroni
1 grote ui (fijn gesnipperd)
2 tenen knoflook (uit de knijper)
2 eetl. olijfolie
400 g mager rundergehakt
1 eetl. kerriepoeder
zout en peper
500 g tomaten
450 g spinazie
1 eetl. boter
1 eetl. bloem
250 ml groentebouillon
150 g Hollandse geitenkaas
1 eierdooier