Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

home > ovenschotels > Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

Oven voorverwarmen op 22ºC. Sperziebonen schoonmaken, halveren en in ca. 5 minuten beetgaar koken. Tomaatjes schoonmaken. Knoflook pellen en in plakjes
snijden. Bonen, knoflook en 2 eetlepels olie mengen en naar smaak zout en peper toevoegen. Ovenschaal invetten en kabeljauw erin leggen. Bestrooien met
zout en peper. Bonen eromheen leggen en tomaatjes ertussen zetten. Besprenkelen met rest van olie. Plakjes spek erover verdelen. Ovenschaal afgedekt met
aluminiumfolie in midden van oven zetten en schotel in ca. 15 minuten gaar laten worden. Halverwege baktijd folie verwijderen. Intussen *Tarly (Een graansoort die thuishoort in het rijtje van couscous) koken volgens
gebruiksaanwijzing.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram sperziebonen
1 bakje cherrytomaten (250 gram)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 schaaltjes kabeljauwfilet á ± 250 gram
1 pakje gerookt ontbijtspek (± 120 gram)
1 pak *tarly (250 gram)