Ovenschotel van aardappelen, ui en spek
home > ovenschotels > Ovenschotel van aardappelen, ui en spek
Oven voorverwarmen op 140°C. De aardappelen grondig schoonmaken en ze in de schil stomen tot ze halfgaar zijn.
De aardappelen pellen en in schijfjes snijden van ongeveer een halve centimeter dik.
De bodem van de ovenschotel bedekken met een laag aardappelschijfjes. Vervolgens een laag van fijngesnipperde ui en in stukjes gesneden spek aanbrengen en overgieten met een beetje room. Dit herhalen tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindigen met een laag aardappelen.
Overgieten met gesmolten boter en bestrooien met paneermeel.
In de oven zetten en ca. 40 minuten zachtjes laten garen.
Ingrediënten voor 4 personen
6 aardappelen
6 sneetjes spek (gerookt)
1 dl room
2 uien
30 g boter
20 g paneermeel
peper
zout
nootmuskaat