Pikante paprikaovenschotel
home > ovenschotels > Pikante paprikaovenschotel
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in. Snijd de paprika’s en de ham in stukjes. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken. Meng de noedels met de stukjes paprika en ham. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Doe de boter erbij en laat deze smelten. Roer de mosterd erdoor. Meng de gorgonzola, melk, crème fraîche, eierdooier, peper, zout en majoraan. Meng dit mengsel met de het noedelmengsel. Schep dit in een ovenschaal en verdeel de mosterd-sesamboter erover. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. olie, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 200 g gerookte ham, 2 eetl. sesamzaad, 50 g boter, 1 eetl. mosterd, 250 g schelpnoedels, 150 g gorgonzola, 125 ml melk, 2 eetl. crème fraîche, 1 eierdooier, 1 theel. majoraan, peper, zout, 3 eetl. geraspte Goudse kaas