Provençaalse bonenschotel met worst en spek

home > ovenschotels > Provençaalse bonenschotel met worst en spek

Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Was de tomaten. Snijd de tomaten in stukjes en de rookworst in plakjes. Verhit 1 en half eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook glazig. Schep de Provençaalse kruiden erdoor. Spoel de bonen in een zeef onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Vet een ovenschaal in. Doe de bonen in de schaal en schep de tomaten, de plakjes worst en het uienmengsel erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de plakjes spek erop en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Laat de schotel afgedekt in de oven in ca. 30 minuten door en door heet worden en het spek knapperig bruin. Lekker met een frisse salade en brood.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 grote tomaten, 1 rookworst (225 g), 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden, 1 pot witte bonen (720 ml), peper, zout, 50 g ontbijtspek in plakjes