Quiche met bospaddestoelen en spekjes

home > ovenschotels > Quiche met bospaddestoelen en spekjes

Bereid de eierstruif (voedingsmiddel gemaakt uit geklutste eieren), de room, peper, zout en paprikapoeder. Warm de oven voor op 180ºC.
Borstel de bospaddestoelen schoon, snijd de harde voeten weg en verdeel ze in stukjes van gelijke grootte. Bak ze kort in hete boter. Snijd het spek fijn, bak het in een pan met antikleefbodem.
Warm het bladerdeeg gedurende enkele minuten op in de oven. Meng de bospaddestoelen en het spek onder de eierstruif en schep over in het bladerdeeg.
Laat gedurende 20 minuten bakken in de oven. Laten afkoelen en verdelen in parten.





Ingrediënten voor 4 personen

10 dl room
15 eieren
peper
zout
paprikapoeder
300 g bospaddestoelen
25 sneetjes spek (gerookt)
250 g bladerdeeg