Rijstovenschotel met groenten
home > ovenschotels > Rijstovenschotel met groenten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rijst koken in kruidenbouillon en vervolgens goed laten uitlekken in een zeef. Prei in smalle ringen snijden, en paprika in blokjes. Boter verhitten en prei en paprika in 3 minuten bakken. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de paprikapoeder erdoor. Snijd de kaas in piepkleine blokjes of rasp hem grof. Klop de eieren los in een kom en roer de kwark en de kaas erdoor. Schep de rijst in een ovenschaal, verdeel de gebakken groenten erover en schep het kwarkmengsel erop. Bak de schotel goudbruin in 20-30 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gram rijst
1/2 liter kruidenbouillon
2 preien
1 rode paprika
25 gram boter
zout, peper
1 eetlepel paprika poeder
100 gram kruidenkaas
2 eieren
225 gram magere kwark