Shoarmagehakt met rijst
home > ovenschotels > Shoarmagehakt met rijst
Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes Maak de prei schoon, snijd hem in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vet een ovenschaal in. Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de uien en prei toe en laat ze even meebakken. Voeg de paprika’s toe en laat deze ook even mee bakken. Doe dan de shoarmakruiden, peper en zout erbij. Roer de koffieroom, het ei en de helft van de geraspte kaas door elkaar. Schep de helft van dit mengsel met samen met de rijst door het gehakt en schep dit in de ovenschaal. Giet de rest van het koffieroom mengsel erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g gehakt
1 eetlepel boter
zout
peper
1 zakje shoarmakruiden
200 g prei
2 uien
1 groene paprika
1 rode paprika
350 g rijst
150 g geraspte kaas
1 ei
1 dl koffieroom