Uientaart met spekjes en rookvlees

home > ovenschotels > Uientaart met spekjes en rookvlees

Oven voorverwarmen op 220ºC. Meng het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met 1 dl lauw water en de olie. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 15 minuten rijzen.
Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm, leg het op de bakplaat van de oven en duw de randen wat omhoog. Laat het deeg op een warm plaats nog 30 minuten rijzen.
Snijd het spek in reepjes en bak het in een braadpan langzaam uit. Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Fruit de uien met het spek mee zacht. Snijd het rookvlees in reepjes en de olijven in plakjes en meng dit door de uien. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
Schep het uienmengsel in de deegvorm en bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar en bruin.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak broodmix
1 eetlepel olie
50 gram ontbijtspek
500 gram (witte) uien
75 gram rookvlees
8 olijven
peper, zout