Winterse ovenschotel met spekaardappelen en boontjes
home > ovenschotels > Winterse ovenschotel met spekaardappelen en boontjes
Kook de aardappelen en de bonen beetgaar in aparte pannen.
Bak de spekblokjes lichtbruin in een koekenpan.
Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
Beboter een ovenschaal en vul met de aardappelschijfjes, dan een laag spek, een laag bonen, verder de tomatenblokjes, overgiet met de room.
Zet de ovenschaal een 35 min. in het midden in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Bestrooi na 35 min. het gerecht met de kaas en laat nog even (± 5 min.) verder in oven tot de kaas goudbruin is
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg aardappelen in schijfjes gesneden
500 g fijne prinsenbonen
600 g gerookte spekblokjes
4 tomaten
2 dl room
250 g gemalen kaas (bv Emmental)