Bosbessenpannenkoeken

home > pannenkoeken > Bosbessenpannenkoeken

De eieren met de bloem, kokosvlokken, melk en zout in een kom doen en tot een dik beslag kloppen. De bosbessen uitzoeken, wassen en heel goed laten uitlekken. Daarna het vet in de koekenpan heet laten worden, er een beetje beslag in doen en de bessen in porties erop verdelen. De bessen meteen met een lepel een beetje in het nog vloeibare beslag drukken. Dan steeds één of twee eetlepels paneermeel erop strooien. Dat bindt het uitlopende bessennat. Net als alle vruchtenpannenkoeken worden ook bosbessenpannenkoeken op een laag vuur met de deksel op de pan gebakken, ze worden niet omgekeerd. Gelijk serveren en naar smaak met suiker bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eieren, 200 gram bloem, 50 gram kokosvlokken, ¼ liter melk, ¼ theelepel zout, 500 gram bosbessen, margarine, olie of vet voor het bakken, 6 tot 8 eetlepels paneermeel om mee te bestrooien, suiker om mee te bestrooien.