Limburgse pannenkoeken

home > pannenkoeken > Limburgse pannenkoeken

Olie of boter om in te bakken.
Zeef het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Breek er de eieren in en voeg al roerend de melk erbij.
Voeg er de gesmolten boter, het zout 2 eetlepels suiker en 1 borrelglaasje brandewijn aan toe.
Meng alles tot een glad beslag.
Dek de kom af en laat een half uur rusten.
Verhit olie of boter in een pan.
Verdeel een dunne laag beslag over de bodem .
Bak de pannenkoeken op een matig vuur goudbruin.
Houd de pannenkoeken warm in de oven.
Smelt 4 eetlepls boter in een steelpannetje.
Voeg 2 el suiker toe en laat lichtjes karameliseren.
Serveel 1 pannenkoek per bord en garneer met 2 theelepels van deze saus.
Besprenkel met een beetje brandenwijn en flambeer.
Dien onmiddellijk op.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g tarwemeel,
2 eieren,
3 dl volle melk,
30 g gesmolten boter,
snufje zout,
4 eetlepels suiker.
3 borrelglaasjes brandewijn.
4 eetlepels boter.