Pannenkoeken basisrecept 2 (Zweedse manier)
home > pannenkoeken > Pannenkoeken basisrecept 2 (Zweedse manier)
Eerst de eieren scheiden. Eierdooiers met bloem, mineraalwater en zout in een kom doen. Dan alle ingrediënten goed mixen. Het beslag moet dikvloeibaar zijn. Zo mogelijk een half uurtje laten staan. Kort voor het bakken de eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het beslag scheppen. U kunt bovendien ook nog een halve theelepel pakpoeder door het beslag mengen, maar dat is niet echt nodig. Van dit beslag gebakken pannenkoeken worden bijzonder luchtig. Voor het bakken eerst vet in een koekenpan heet laten worden. Dan met een opscheplepel het beslag in porties toevoegen. Op niet te hoog vuur bakken. Voor het omkeren eventueel nog en beetje vet toevoegen, omdat anders de pannenkoeken makkelijk aanbakken.
Ingrediënten voor 4 personen
3 eieren, 200 gram bloem, ruim ¼ liter mineraalwater, ½ theelepel zout, margarine, boter, niervet of olie om te bakken.