Spekpannenkoeken

home > pannenkoeken > Spekpannenkoeken

Voor het beslag de eieren met de bloem en melk en een beetje zout in een kom doen en snel met een garde kloppen. Er moet maar weinig zout in gedaan worden, want de spek bevat van zichzelf al genoeg zout. Nu het spek van de zwoerd ontdoen en in heel dunne plakjes snijden. In een koekenpan de spek even goudbruin laten baken. Uit de pan nemen. Steeds een vierde deel van de aangebakken spek weer in de pan doen, daarbij een beetje spekvet en een beetje margarine. Heet laten worden, dan het beslag in porties in de pan doen. Op niet te hoog vuur goudgele spekpannenkoeken bakken. U kunt ook de gesneden spek uitbakken en dan de brosse plakjes nog wat kleiner maken en door het beslag roeren. Daarna op de bovenstaande manier bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eieren, 200 gram bloem, ruim ¼ liter melk, een beetje zout, 100 gram gerookt doorregen spek, margarine voor het bakken.