Lintmacaroni met tomaten en gehakt

home > pastas > Lintmacaroni met tomaten en gehakt

Kook de lintmacaroni in ruim water met zout en een eetlepel olijfolie in ± 10 minuten gaar en spoel af in een vergiet.
Fruit de gesnipperde ui met het uitgeknepen teentje knoflook in de boter.
Verkruimel het gehakt hierin en bak het even mee tot het grijs van kleur is.
Voeg de ontvelde en in stukken gesneden tomaten, de wijn, de tomatenpuree, peper, zout, kerrie, oregano, sojasaus en het laurierblad toe en laat dit ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Laat het geheel daarna zonder deksel indampen tot een vrij droge massa.
Haal het laurierblad eruit en laat het geheel afkoelen.
Smelt voor de saus de boter en maak met de bloem en de melk een mooie gladde saus.
Maak de saus af met de kwark, zout en peper.
Besmeer een vuurvaste schotel met boter.
Leg onderin de helft van de lintmacaroni, daarop de helft van de gehaktmassa, daarop de helft van de witte saus, een laag geraspte kaas en vervolgens opnieuw lintmacaroni (vouw de randen om), gehakt, witte saus en dek het geheel af met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schotel 30 minuten bovenin een op 200°C. voorverwarmde oven tot de bovenkant goudgeel is.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g Italiaanse lintmacaroni
zout
1 gehakte ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel boter
150 g mager rundergehakt
3 tomaten
1/2 dl witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
peper, zout, kerrie,
oregano
sojasaus
1 laurierblaadje
20 g roomboter
20 g bloem
2 dl melk
1/4 doosje kwark
zout, peper
150 g geraspte kaas