Romige spaghetti met pancetta
home > pastas > Romige spaghetti met pancetta
Verhit de olie en de boter in een pan en fruit de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Doe de bacon en het gehakt erbij en bak ze ± 5 minuten mee.
Giet de wijn erbij en laat het geheel inkoken.
Voeg zout en peper, de tomatenpuree en de bouillon toe en laat dit met het deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes doorkoken.
Roer de slagroom door saus en laat in een pan zonder deksel, onder af en toe roeren, nog 15 minuten doorkoken.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote fijngehakte ui
1 middelgrote fijngehakte wortel
1 fijngehakte stengel bleekselderij
25 g kleingesneden champignons
100 g kleingesneden pancetta of bakbacon
400 g runder- of half-om-halfgehakt
3 dl droge rode wijn
zout, peper
4 eetlepels tomatenpuree
3 dl vleesbouillon
1 1/2 dl slagroom