Spaghetti met kip en paprika
home > pastas > Spaghetti met kip en paprika
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de paprika in stukjes.
Smelt de boter, bak hierin de stukjes paprika omscheppend 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg 1/2 kopje heet water toe en laat de stukjes paprika op een matig vuur langzaam zacht worden (± 20 minuten).
Snijd intussen de prei in smalle ringen en de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de stukjes kip op een hoog vuur in 2 porties bruin en gaar.
Neem de kip uit de pan en bak de preiringen een paar minuten in het hete braadvet.
Voeg de stukjes kip, de fijngeperste teentjes knoflook, een snufje zout en wat peper aan de prei toe en laat het even staan.
Pureer de zacht geworden paprika in een foodprocessor, mengbeker of met een roerzeef of staafmixer, voeg de yoghurt eraan toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Vermeng de spaghetti in een grote pan met het kipmengsel en de paprikasaus en warm het gerecht op een matig vuur nog even door.
Schep de spaghetti in een grote schaal en strooi er de selderij over.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g spaghetti
2 rode paprika’s
50 g boter
1 prei
400 g kipfilet
3 eetlepels slaolie
2 teentjes knoflook
zout, peper
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
1 eetlepel fijngehakte selderij