Spaghetti met knoflook en olie

home > pastas > Spaghetti met knoflook en olie

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel intussen de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Knip in een kopje de peterselie fijn.
Verhit de olie in een (steel)pan en fruit de knoflookplakjes in ± 2 minuten glazig.
Voeg de chilipepertjes toe en fruit ze ± 3 minuten mee.
Roer het citroensap erdoor.
Laat het van het vuur af iets afkoelen en schep de peterselie erdoor.
Giet de spaghetti af, schep er het olie-knoflookmengsel door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel de spaghetti over 4 borden (sprenkel er eventueel nog wat (olijf)olie naar smaak over).
Serveer er (versgeraspte) Parmezaanse kaas bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g spaghetti
8 teentjes knoflook
15 g verse peterselie
1 dl (olijf)olie
2 gedroogde chilipepertjes
2 eetlepels citroensap
zout, (versgemalen) zwarte peper