Spaghetti met ui en ham

home > pastas > Spaghetti met ui en ham

Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ± 8 minuten volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers daarin aan.
Voeg de suiker toe en laat de uien op een middelhoog vuur wat carameliseren.
Blus met de wijn en de Balsamico azijn.
Giet er de groentebouillon bij en laat de uien afgedekt 10 minuten stoven.
Kneed het paneermeel, de knoflook uit de knijper en wat zout door de zachte boter, roer deze massa door de uien en laat nog 5 minuten afgedekt stoven.
Snijd de ham in stukjes en meng die door de saus.
Breng op smaak met peper en bestrooi kort voor het serveren met de fijngehakte
peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g spaghetti
200 g witte uien
200 g rode uien
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels Balsamico azijn
1/4 liter kant en klare groentebouillon
2 eetlepels zachte boter
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook
peper, zout
50 g coppa (Italiaanse ham)
2 eetlepels fijngehakt peterselie