Spaghetti met walnoten, peterselie en gorgonzola

home > pastas > Spaghetti met walnoten, peterselie en gorgonzola

Verwarm 2 eet. olijfolie in een hoge pan. Roer het knoflook 30 seconden in de olie op laag vuur, laat de gehakte walnoten en peterselie niet langer dan 1 minuut meebakken. Voeg de overige 3 eetl. olie, het hete water en de gorgonzola toe. Blijf roeren tot de kaas begint te smelten. Breng de saus op smaak met zout en royaal zwarte peper, neem de pan van het vuur en zet haar afgedekt opzij. Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout. Giet af en spoel even af onder koud water. Verwarm de spaghetti weer in de uitgespoelde pan en meng de saus er losjes doorheen. Door de spaghetti in een schaal en geef er de geraspte Parmezaanse kaas bij.





Ingrediënten voor 4 personen

5 eetl. olijfolie extra vergine
2 tenen knoflook, fijn gehakt
50 g gepelde walnoten, grof gemalen
Handvol verse peterselie, fijn gehakt
2 eetl. heet water
125 g gorgonzola, grof verkruimeld
250 – 300 g spaghetti
zout en zwarte peper
geraspte Parmezaanse kaas om erbij te geven