Spaghetti met witte wijn-preisaus
home > pastas > Spaghetti met witte wijn-preisaus
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de preien in zeer smalle ringen en de bacon in plakjes.
Smelt de boter en bak hierin de preiringen met de reepjes bacon zachtjes glazig.
Voeg de wijn toe, breng het mengsel aan de kook en laat het koken tot 3/4 van de wijn is verdampt.
Voeg de room toe, breng het geheel aan de kook en laat het koken tot de helft is verdampt en de saus iets dikker is geworden.
Voeg de mosterd, de dille en zout en peper naar smaak toe.
Vermeng de saus met de spaghetti en serveer het gerecht direct.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g spaghetti
2 preien
4 plakjes bacon
25 g boter
1/4 liter droge witte wijn
1/4 liter slagroom
1/2 theelepel mosterd
1 theelepel fijngehakte dille
zout, peper