Spaghettini met aspergepunten
home > pastas > Spaghettini met aspergepunten
Breek de punten van de asperges en gebruik de rest voor soep.
Was de punten en snijd ze eventueel in kleinere stukjes.
Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een sauspan en stoof de aspergepunten onder voortdurend roeren 2-3 minuten.
Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout en laat onder regelmatig omscheppen 10-15 minuten zachtjes stoven.
Kook de spaghettini al dente, giet de pasta af en meng de saus er voorzichtig door.
Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
1 1/2 kg heel verse asperges
1 kg rijpe vleestomaten
1 dl koudgeperste olijfolie
peper, zout
400 g spaghettini (heel dunne spaghetti)
een stuk Parmezaanse kaas