Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus
home > pastas > Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus
Rooster de noten in een droge koekenpan, al roerend, lichtbruin, laat ze afkoelen en hak ze een beetje fijn.
Vermeng het gehakt met het paneermeel, het ei, de kruiden en de gehakte noten en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom bruin.
Voeg de saus toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet ze af.
Serveer de saus met de gehaktballetjes en de tagliatelle apart of roer ze door elkaar.
Zet een schaaltje Parmezaanse kaas op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels blanke hazelnoten
400 g kipgehakt
8 eetlepels paneermeel
1 ei
1 1/2 eetlepel kipkruiden
50 g boter
1 blik Saus Tomaat-pikant (Unox)
350 g witte en/of groene tagliatelle