Zeeuwse macaroni

home > pastas > Zeeuwse macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Meng de bloem met 3 eetlepels selderij, een snufje zout en een snufje peper.
Verwarm de saus met de room culinair.
Verhit de olie in een ruime koekenpan.
Bestrooi de mosselen met het bloemmengsel, hussel ze een beetje zodat ze rondom met bloem zijn bedekt en bak ze krokant en bruin.
Meng de warme macaroni met de saus, schep de mosselen erdoor en garneer met de rest van de selderij en met een paar apart gehouden mosselen.
Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g schelpmacaroni
4 eetlepels bloem
4 eetlepels gesnipperde bladselderij
zout, peper
1 blik Unox saus tomaat-champignons
1 dl room culinair
4 eetlepels (zonnebloem)olie
400 g gekookte, gepelde mosselen