Griekse pizza met sesamzaad

home > pizzas > Griekse pizza met sesamzaad

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220º C. Bestrijk het deeg met olie en bestrooi het met oregano. Druk het vocht uit de spinazie. Verhit de olie in een koekenpan. Roer er de bosuitjes en het knoflook door. Fruit ze al roerende 2 min. Roer er de spinazie en de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Roer er het losgeklopte ei door en verdeel het mengsel over het deeg. Bestrooi met de sesamzaadjes en schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold en het deeg goudbruin is. Garneer met feta, komkommer en olijven.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

500 g ontdooide diepvriesspinazie, 2 eetl. plantaardige olie, 1 bosje fijngesneden bosuitjes, 1 geperst teentje knoflook, 125 g verkruimelde feta, 125 g Hüttenkäse, zout, peper, ½ theel. gedroogde oregano, 1 losgeklopt ei, 1 eetl. sesamzaadjes, feta, komkommer en olijven voor de garnering