Kaaspizza met tonijn
home > pizzas > Kaaspizza met tonijn
Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.
Algemene bereiding kaassaus: Smelt de boter in een steelpan. Roer er de bloem door en blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem loslaat. Roer er de helft van de geraspte kaas en de helft van de melk door. Roer er als de saus glad is de rest van de kaas en de melk door. Roer van het vuur af de eierdooiers, het mosterdpoeder en de cayennepeper door de saus.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220º C. Verdeel de kaassaus over het deeg. Verbrokkel de uitgelekte tonijn in een kom. Schep er de garnalen en het paprikapoeder door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tonijn-garnalenmengsel over de kaassaus. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Garneer met citroen, korianderblad en garnalen.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie
voor de vulling:
1 blikje tonijn op water (220 g), 185 g gepelde garnalen, ¼ theel. paprikapoeder, zout, peper, schijfjes citroen, korianderblad en garnalen voor de garnering
voor de kaassaus:
30 g boter, 15 g bloem, 250 g geraspte Goudse kaas, ¾ dl melk, 1 eierdooier, mespunt mosterdpoeder, mespunt cayennepeper