Paprikapizza

home > pizzas > Paprikapizza

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Prik de paprika’s een voor een aan een vork en keer ze 5-10 min. in de gasvlam, tot de schil geblakerd is. Of halveer ze, leg ze met de schil naar boven onder de voorverwarmde grill en laat ze zwart worden. Trek de schil er met een mes af. Snijd de rode paprika in blokjes. Druk de pitjes uit de gehalveerde tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui en het knoflook in 2 eetl. van de olie. Laat de tomaten en de rode paprika meefruiten tot ze gaar zijn. Verwarm de oven voor op 220º C. Bestrijk het deeg met een beetje olie. Verdeel het rode paprikamengsel over het deeg. Bestrooi naar smaak met zout en peper en strooi er de oregano over. Snijd de overige paprika’s in reepjes en verdeel ze over de pizza. Bestrooi eveneens naar smaak met zout en peper. Bedruppel met de resterende olie. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Garneer met oregano en olijven.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 gepelde tomaten, 3 eetl. olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 geplet teentje knoflook, zout, peper, 1 mespunt gedroogde oregano, plukjes oregano en gevulde olijven voor de garnering