Pitapizza
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de broodjes 3 min. voor. Giet de tomatenblokjes af. Pers de gepelde teentjes knoflook en meng deze met peper en zout door de tomatenblokjes. Snijd de rucola kleiner en de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes en snijd de spekblokjes iets kleiner. Beleg de pitabroodjes tot 1 cm van de rand met de tomatenblokjes. Verdeel daarover de rucola, gedroogde tomaten en de spekblokjes met daarover de mozzarella. Druppel er olijfolie over en zet de pitapizza’s 4-6 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Als lunchgerecht of met wat frites en een frisse salade als hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
4 pita-afbakbroodjes (shoarmabroodjes), 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 200 g), 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, 75 g rucola, 300 g mozzarella, 8 gedroogde tomaten op olie, 100 g magere gerookte spekblokjes, 1 eetl. olijfolie