Pizza Frittata

home > pizzas > Pizza Frittata

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Vet deze keer een diepe vorm met een Ø van 25 cm in en bekleed hem met het deeg. Bestrijk het deeg met een scheutje van de olie. Verdeel de uienringen over het deeg. Bedruppel ze met het restant van de olie. Schuif de pizza 10 min. in de oven. Verdeel de aardappelplakjes, de salami, de paprikareepjes, de olijven en de kaas over de voorgebakken bodem. Verdeel daarover de tomaatjes en de peterselie. Klop de eieren in een kom los met zout en peper. Giet de losgeklopte eieren over de pizza en schuif hem opnieuw 10-15 min. in de oven, tot de eieren zijn gestold en de bovenkant goudbruin is. Garneer met waterkers.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

2 eetl. olijfolie, 1 ui in dunne ringen, 3 nieuwe aardappelen, gekookt en in plakjes, 8 plakken pepersalami, 1 groene paprika, in reepjes, 8 ontpitte en gehalveerde zwarte olijven, 60 g roomkaas in blokjes, 1 eetl. vers gehakte peterselie, 4 gehalveerde kerstomaatjes, 6 eieren, zout, peper, waterkers voor de garnering