Pizza met ratatouille
home > pizzas > Pizza met ratatouille
Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.
Afwerking:
Fruit de ui en het knoflook al roerend 3 min. in de olie, zonder het te laten kleuren. Snijd de courgettes en de paprika’s in blokjes van 1 cm. Doe ze met de aubergineblokjes bij de ui. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Laat af en toe roerend 15 min. zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn en de saus is ingekookt. Verwarm de oven voor op 220º C. Prik het deeg met een vork op regelmatige afstanden in en bestrijk het met olie. Schuif de pizza 15 min. in de oven. Roer de garnalen door het groentemengsel en verdeel dit over de voorgebakken bodem. Schuif de pizza opnieuw 5 min. in de oven. Garneer met vers gehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 2 eetl. olijfolie
voor de vulling:
2 eetl. plantaardige olie, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 geplette teentjes knoflook, 3 kleine courgettes, gehalveerd, 1 kleine rode paprika, schoongemaakt, 1 kleine groene paprika, schoongemaakt, gele paprika, schoongemaakt, 250 g aubergine, in blokjes, 1 blik gepelde tomaten (440 g), 2 eetl. tomatenpuree, zout, peper, 125 g gepelde garnalen, vers gehakte peterselie voor de garnering