Pizza met zalm

home > pizzas > Pizza met zalm

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220º C. Haal de graatjes uit de uitgelekte zalm. Maak de zalm met een vork klein. Schep de courgette, de crème fraîche, zout en peper, de citroensap en de dille door. Bestrijk het deeg met de olie. Verdeel de vulling over het deeg. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Garneer met citroenschil en dille.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 2 eetl. olijfolie

voor de vulling:

1 blik rode zalm (440 g), 1 courgette, in blokjes, 3 eetl. crème fraîche, zout, peper, 2 theel. citroensap, 1 eetl. vers gehakte dille, 30 g vers geraspte Parmezaanse kaas, citroenschil en dillegroen voor de garnering