Pizza Tropical

home > pizzas > Pizza Tropical

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 200º C. Prik het deeg in met een vork en schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Laat de bodem afkoelen. Halveer en ontpit intussen de dadels. Houd er een paar achter voor de garnering. Snijd de rest in stukjes en roer ze door de verbrokkelde roomkaas. Halveer de geschilde ananas in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de geschilde kiwi’s in plakjes. Verdeel de roomkaas met de dadels over de bodem. Verdeel daarover de plakjes ananas en kiwi. Garneer met de achtergehouden dadels. Zet de pizza in de koelkast tot hij wordt geserveerd.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

250 g verse dadels, 125 g roomkaas, 1 kleine ananas, 2 kiwi’s