Rijstpudding

home > recepten-uit-afghanistan > Rijstpudding

Doe de rijst met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat af en toe roerend zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes koken tot het een dikke rijstepap is. Voeg de suiker toe en laat regelmatig roerend verder zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de rijstpudding dikker wordt. Roer er de kardemom en het rozenwater door en laat nog 1-2 minuten koken.
Serveer de rijstpudding op een grote platte schaal en garneer met gemalen pistachenoten of amandelen. Afghanen eten deze pudding koud, maar hij kan desgewenst ook warm worden geserveerd.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g kortkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt – 6 dl water – 1/2 liter melk – 125 g suiker – 1/3 theelepel groene of witte kardemomzaadjes – 3 theelepels rozenwater – 30 g fijngehakte pistachenootjes of amandelen