Gevulde paprika's met tomatensaus

home > recepten-uit-albanie > Gevulde paprika's met tomatensaus

Ontvel de paprika’s eerst. Leg ze daartoe eerst in een op 220°C voorverwarmde oven tot het vel borrelt en geblakerd is. Leg de paprika’s onder een vochtige doek of in een plastic zak en laat ze zweten. Trek het vel in repen van boven naar beneden af. Snijd de ontvelde paprika’s met een mes in de lengte open. Knip de zaadlijsten eruit en verwijder het zaad met een meloenboortje. Zorg dat het vruchtvlees heel blijft, omdat de vulling er anders uitloopt. Was de paprika’s en laat ze met de opening onder uitlekken.
Druk voor de vulling de schapenkaas in een schaal met een vork fijn, voeg het ei en de zure room toe en werk alles tot een romige, soepele massa. Verdeel de vulling over de paprika’s en druk de opening dicht.
Vet een ovenschaal in met wat boter en leg er de gevulde paprika’s in. Bestrooi de paprika’s met wat zout en druppel er de 4 eetlepels olie over. Giet vervolgens de bouillon in de ovenschaal. Bak de paprika’s 30-40 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Schil intussen voor de tomatensaus de bleekselderij en wortelen en snijd beide groenten klein. Verwijder de steelaanzet van de tomaten en hak de tomaten fijn. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper beide. Verhit de olie in een pan en fruit er de sjalot en knoflook glazig in. Voeg de kruiden, specerijen en de tomaten toe. Blus het geheel af met de balsamicoazijn en witte wijn en laat de tomatensaus in de open pan 15-20 minuten inkoken. Passeer de tomatensaus vlak voor het serveren door een grove zeef.
Heerlijk met vers stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

4 rode paprika’s
voor de vulling: 300 g zachte schapenkaas – 1 ei – 1 dl zure room
voor de tomatensaus: 100 g bleekselderij – 120 g winterwortel – 1 kg tomaten – 20 g sjalot – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels olijfolie – 1 takje rozemarijn – 1 takje basilicum – 1 takje tijm – 1 laurierblaadje – 1 kruidnagel – 3 pimentkorrels – zout – 10 witte peperkorrels – 1 theelepel balsamicoazijn – 1/2 dl witte wijn
bovendien: 50 g boter om in te vetten – 1/2 theelepel zout – 4 eetlepels olie – 1 1/4 dl vleesbouillon (van tablet mag)