Haas in zwarte saus

home > recepten-uit-albanie > Haas in zwarte saus

Verdeel de (door de poelier) schoongemaakte haas in stukken. Braad die aan in de hete boter met het laurierblaadje, zout en peper. Voeg roggebrood en bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de haas met het deksel op de pan gaarstoven. Giet het kookvocht af.
Laat de suiker bruin worden in een droge pan met heel weinig water, roer daar de zure room door en voeg dit toe aan de haas. Breng opnieuw aan de kook, schep het vet eraf. Schenk een scheut rode wijn in de pan en klop de saus door.
Schenk de saus bij het serveren over het vlees.





Ingrediënten voor 4 personen

1 haas – 1 laurierblaadje – zout en peper – 100 g boter – 1 plak zwart roggebrood – 1-2 dl runderbouillon (van tablet mag) – 40 g suiker – 1/4 liter zure room – rode wijn