Spinazieknoedels
home > recepten-uit-albanie > Spinazieknoedels
Draai de rauwe spinazie door een groentemolen. Smelt 30 g boter en roer de bloem erdoor tot een gladde massa. Week de broodjes in melk, knijp ze uit en druk ze door een zeef. Meng er gehakte peterselie door. Bak het broodmengsel in 30 g verhitte boter.
Roer de spinazie, de roux en het broodmengsel met naar smaak zout en peper goed door elkaar. Vorm van deze massa knoedels en dompel ze in de kokende bouillon.
Smelt intussen de rest van de boter. Haal de knoedels, als ze gaar zijn, met een schuimspaan uit de pan en rol ze door de gesmolten boter. Rol ze tot slot door een mengsel van geraspte kaas en paneermeel.
Serveer heet.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g spinazie – 100 g boter – 20 g bloem – 5 harde broodjes – melk – peterselie – zout en peper – bouillon (van tablet mag) – geraspte kaas – paneermeel