Duiven in een jasje
home > recepten-uit-algerije > Duiven in een jasje
Laat de pruimen en rozijnen een nacht in water weken.
Leg 4 velletjes alufolie met een lengte van 50 cm uit. Hak de uien fijn en verdeel ze over de velletjes folie.
Meng in een kom sesamzaad met fijngeraspte gemberwortel, uitgeperste knoflook, met in 1 eetlepel water opgeloste saffraandraadjes, komijnzaad, zout en peper. Halveer de duiven en wentel ze door het sesammengsel. Leg de duiven hierna op de uien en schik de pruimen en rozijnen er rondom. Vouw het folie om de duiven en leg de pakjes gedurende 2 uur op het rooster in het midden van de reeds tot 175 °C voorverwarmde oven. Keer de pakjes enkele malen.
Dien de gerechten in hun ‘jasjes’ op. Geef er bijvoorbeeld drooggekookte rijst bij.
Ingrediënten voor 4 personen
16 gedroogde pruimen – 200 g rozijnen – 2 uien – 100 g sesamzaad, lichtgeroosterd in een droge koekenpan – 10 g verse gemberwortel – 2 teentjes knoflook – saffraan – komijnzaad – zout en peper – 2 jonge duiven