Salade van geroosterde groenten
home > recepten-uit-algerije > Salade van geroosterde groenten
Verwarm de grill voor. Kook de eieren hard in ca. 10 minuten. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Schuif de paprika’s, vleestomaten en gepelde uien ca. 15 cm onder de grill en rooster ze 15-20 minuten tot de groenten beginnen te blakeren. Laat de groenten afgedekt afkoelen, verwijder schil en zaadjes van tomaten en paprika. Snijd de groenten in kleine blokjes en leg ze op een schaal.
Pel de knoflook en pers die boven een kom uit. Voeg citroensap, olie, komijn, naar smaak zout en peper toe en klop alles tot een dressing. Schep de dressing door de groenten. Giet de ansjovis af, halveer de olijven.
Garneer de salade met ansjovis, olijven en partjes ei.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eieren – 3 groene paprika’s – 3 vleestomaten – 2 uien – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels citroensap – 6 eetlepels olijfolie – 1 theelepel gemalen komijn (djinten) – zout – (versgemalen) peper – 1 blikje ansjovisfilets – 12 zwarte olijven zonder pit