Vanille-rijstpudding met pistachenootjes

home > recepten-uit-algerije > Vanille-rijstpudding met pistachenootjes

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf (vrucht wordt verder niet gebruikt). Snijd het vanillestokje open. Breng in een pan de melk met de sinaasappelrasp, het vanillestokje, de rijst, een mespunt zout en 75 g suiker aan de kook. Kook de rijst in ca. 12 minuten heel zachtjes gaar, onder af en toe roeren.
Pel de pistachenoten, verwijder stugge velletjes en zout onder koud stromend water. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Doe ze over in een kom en schep de rest van de suiker en de kaneel erdoor.
Neem het vanillestokje uit de rijst, schraap het merg (= zwarte zaadjes) eruit en roer dat door de rijst. Schep de vanillerijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Warm of koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 sinaasappel – 1 vanillestokje – 1 liter volle melk – 200 g dessertrijst – zout – 100 g suiker – 50 g pistachenoten – 2 theelepels kaneelpoeder