Karbonaden 'tropicana'

home > recepten-uit-australie > Karbonaden 'tropicana'

Meng de sojasaus, de sherry, de knoflook, de brandy, de honing en de gember goed door elkaar. Marineer hierin de karbonaden 2 à 3 uur. Dep ze daarna droog.
Breng de marinade aan de kook en bind ze met allesbinder, tot een gladde saus ontstaat.
Bak de karbonaden op uw gebruikelijke manier.
Strooi intussen een beetje suiker over de ananasschijven en zet die onder een hete grill om te karameliseren.
Als de karbonaden bruin en nèt gaar zijn, haalt u ze door de gebonden marinade, die u op smaak hebt gebracht en legt u ze op borden. Giet de saus half erover en ernaast.
Garneer met een gekarameliseerde ananasschijf en fijngeknipte waterkers.
Geef er gekookte aardappelen en een frisse salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 karbonaden – olie om in te bakken – 3 eetlepels sojasaus – 4 eetlepels droge sherry – 1 teentje knoflook, uitgeperst – 2 eetlepels brandy – 3 eetlepels honing – stukje verse gember, fijngehakt – allesbinder – 4 schijven ananas – suiker – fijngeknipte waterkers