Aardappelsoep

home > recepten-uit-belgie > Aardappelsoep

Snijd het spek in dobbelsteentjes. Maak de prei en de ui schoon en snipper ze fijn. Snijd de geschilde aardappelen en knolselderij in blokjes. Pel en ontpit de tomaat.
Fruit eerst het spek in een heel klein beetje boter. Voeg er de groenten (behalve de tomaat) aan toe. Laat ze eventjes meestoven en overgiet ze dan met de bouillon. Voeg de tijm en de laurier toe. Dek de pan af en laat de soep gedurende ca. 10 minuten op een zacht vuur koken tot de groenten beetgaar zijn.
Haal de tijm en de laurier uit de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Strooi er de stukjes tomaat en de kervelblaadjes in als garnituur en serveer de soep goed heet.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg vastkokende aardappelen – 150 g spek – 1 prei – 1 ui – 1/4 knolselderij – 1 tomaat – 1 1/2 liter kippenbouillon (van tablet mag) – boter – een beetje kervel – 1 takje tijm – 1 laurierblaadje – peper en zout