Artisjokken met hampaté
home > recepten-uit-belgie > Artisjokken met hampaté
Snijd of maak de ham goed fijn.
Maak vervolgens de saus: maak van boter en bloem een blanke roux. Voeg de melk toe en maak een gladde saus. Snipper de ui, voeg deze erbij met een beetje tijm, wat peper en zout. Kook de saus zachtjes 20 minuten. Zeef ze en maak ze op smaak af met nootmuskaat (u heeft nu een béchamelsaus gemaakt!). Roer de fijngemalen ham door de saus en verdeel deze hampaté over de artisjokbodems.
Serveer er een lekkere mayonaise bij, die u als volgt maakt: hak augurkjes, kappertjes, peterselie en kervel fijn. Roer dit mengsel door mayonaise. Alles naar eigen smaak en hoeveelheid. Garneer de mayonaise met enkele kappertjes.
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakken ham, elk ca. 100 g – 4 artisjokbodems (uit blik) – mayonaise – augurkjes – kappertjes – peterselie – kervel
Voor de saus: 100 g boter – 100 g bloem – 1 liter melk – 1 ui – tijm – nootmuskaat – peper