Asperges met Vis en Jenever
home > recepten-uit-belgie > Asperges met Vis en Jenever
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een koffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot. Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visfumet en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden°C. in de oven.
Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan. Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardeense ham.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g asperges
4 visfilets van 250 g elk
peper, zout
mosterd
50 g boter
100 g paneermeel
bieslook
nootmuskaat
4 dl visfumet
2 dl jenever
cayennepeper
saffraan
gerookte Ardeense ham