Braadkip Rubens

home > recepten-uit-belgie > Braadkip Rubens

Smelt de boter in een ovenschotel en kleur een panklare braadkip aan weerszijden in het goudgele vet.

Zet de kip dan in een op 150°C voorverwarmde oven en laat ze in een half uur gaar worden. Haal de kip uit het braadvocht en houd ze warm.

Roer de braadfond los met de witte wijn, de cognac en de bruine fond, voeg er driekwart van de room aan toe, laat inkoken en kruid met peper en zout. Haal de jus door een zeef.

Meng de rest van de room met een eierdooier en voeg dit aan de jus toe.

Schil de asperges en leg ze in kokend water dat met zout en een snuifje suiker is gekruid.

Schik de gesneden kip op de borden en garneer met de gare, dampende asperges.

Houd één kant van de kip vrij en giet er een lepel saus op en naast.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 braadkip
1 dl cognac
2 dl witte wijn
2 dl room
2 dl bruine fond
1 eigeel
20 asperges
150 g boter