Gefrituurde Eieren met Spek en Kervel
home > recepten-uit-belgie > Gefrituurde Eieren met Spek en Kervel
Bak het spek in een pan en frituur de eieren in heet frituurvet. Dat doet u als volgt: breek de eieren een na een, voorzichtig, zodat de dooier niet beschadigd wordt, op een bord. Laat ze vervolgens, even voorzichtig in heet frituurvet glijden. Schep met een lepel het eiwit rond de dooier. Laat de eieren frituren tot het eiwit gestold is en schep het ei dan met een schuimspaan uit het frituurvet. Laat de eieren even uitlekken, maar houd ze warm.
Doe de verse kaas in een kom, meng met wat water en klop flink op. Voeg er de kervel, peper en zout aan toe en meng opnieuw goed.
Garneer met dit pittige kruidensausje de borden. Serveer het spek en de eieren bovenop de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
Eiergerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
4 eieren
8 plakken mager spek
2 eetl. fijngehakte kervel
2 dl verse kaas
zout en peper