Luikse kalfsrollade
home > recepten-uit-belgie > Luikse kalfsrollade
Vraag uw slager de schnitzels nog eens extra plat te slaan.
Leg ze uitgespreid op een plank of een bord.
Meng de soorten gehakt, het ei, het paneermeel en zout en peper goed door elkaar. Schil en snipper of rasp het halve uitje en voeg dit toe. Verdeel het mengsel over de schnitzels en rol ze op. Bind de rolletjes vast met keukengaren.
Bak de rolletjes in de boter aan alle kanten bruin.
Giet de (verwarmde) bouillon erbij en leg de kruiden erin. Leg een deksel op de pan en laat de rolletjes 40 minuten zachtjes sudderen.
Haal de rolletjes uit de pan; zeef de jus en geef deze er apart bij.
Serveer dit gerecht met kruimig gekookte aardappelen, diverse soorten gekookte groenten en een frisse salade.
Tip: de rolletjes krijgen een extra smaakje en blijven heerlijk sappig, als u ze verpakt in plakjes niet te mager ontbijtspek. Bind het spek met keukengaren eromheen of steek dit vast met cocktailprikkers.
Ingrediënten voor 4 personen
4 ongepaneerde kalfsschnitzels – 100 g kalfsgehakt – 150 g half-om-half gehakt – 1 ei – 2 eetlepels paneermeel – 1/2 kleine ui – zout en peper – 60 g boter – 300 ml bouillon (van tablet mag) – snufje tijm – 1/2 laurierblaadje