Rosbief in Mosterd-Kruidenkorstje

home > recepten-uit-belgie > Rosbief in Mosterd-Kruidenkorstje

Strijk de rosbief in met olijfolie en laat hem twintig tot vijfentwintig minuten kleuren in een voorverwarmde oven op 250°C.
Meng de mosterd met de peterselie, de kervel en de dragon. Bestrijk de rosbief met dit mosterd-kruidenmengsel, giet er een deciliter rode wijn over en laat hem nog ongeveer vijfendertig minuten verder braden op een lagere temperatuur (175°C). Tussenin bedruipt u de rosbief met het braadvocht (eventueel nog de rest van de wijn toevoegen).

Haal het vlees uit de schotel, laat tien minuten rusten in de uitgeschakelde oven en kruid met peper en zout.

Maak de braadresten los met twee eetlepels water en smelt er twee eetl. boter in. U kunt de saus eventueel zeven.

Serveer met boontjes of asperges en kroketten.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rosbief chateaubriand ongeveer 1 kg
1,5 dl rode wijn
1 bolletje kervel (diepvries)
2 eetl. fijngesnipperde peterselie
2 eetl. zachte mosterd
2 eetl. boter
1 eetl. olijfolie
1/4 koffielepel dragon
peper en zout