Rundvleescurry met aardappelen
home > recepten-uit-birma > Rundvleescurry met aardappelen
Fruit de fijngemaakte teentjes knoflook en de gesnipperde ui samen met twee eetlepels geraspte gemberwortel, koenjit en piment – een theelepel van elk – in een halve dl sesamolie.
Voeg zodra de olie zich begint af te scheiden, een halve theelepel gemalen komijn en dito ketoembar toe en vervolgens het in dobbelstenen gesneden vlees. Vermeng alles goed door elkaar en voeg zout naar smaak en een halve liter water toe.
Laat het gerecht ongeveer twee uur met het deksel op de pan zacht pruttelen en voeg dan de aardappelen, die u inmiddels heeft geschild en in stukken gesneden, bij het geheel. Laat het gerecht op het vuur tot de aardappelen gaar zijn en dien ze van het vuur zó op.
Ingrediënten voor 4 personen
5 teentjes knoflook – 1 grote ui – stukje gemberwortel – koenjit (= kurkuma of geelwortel) – pimentpoeder (= all spice) – 0,5 dl sesamolie – komijn – ketoembar (= koriander) – 600 g riblappen – zout – 500 g aardappelen