Kalfsoesters met pasta en saus «Alfredo»
home > recepten-uit-canada > Kalfsoesters met pasta en saus «Alfredo»
Sla de kalfsoesters zo plat mogelijk tussen twee velletjes folie. Leg op elke oester een plak prosciutto of bacon en een plak mozzarella. Rol de oesters op en zet de sluiting vast met een cocktailprikker. Verhit in een ovenvaste braadpan plantaardige olie. Braad de vleesrolletjes en de champig-nons, zout, peper en knoflookpoeder tot de rolletjes aan alle kanten bruin zijn. Verwarm de oven voor op 225°. Voeg de wijn en de gravy in de braadpan en zet die 5 minuten in de oven. Schep de inhoud op een verwamde schaal en besprenkel het gerecht met brandy. Serveer met een pasta naar keuze en saus «Alfredo»*
- gravy: Laat kalfsbotten bruinen, voeg water en rode wijn toe. Laat alles aan de kook komen en enkele minuten sudderen. Haal de botten uit de pan. Verdik de saus met een roux van meel en boter.
- saus «Alfredo»
½ liter slagroom – 4 eetlepels kippenbouillon (van tablet mag) – 4 eetlepels fijngehakte peterselie – 4 theelepels boter – 250 g parmezaanse kaas, geraspt
Breng in een sauspan de slagroom, bouillon, peterselie en boter aan de kook. Voeg dan de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Schep de saus door de door u gekozen pasta.
Ingrediënten voor 4 personen
12 kalfsoesters – 12 dunne plakjes prosciutto of bacon – 12 plakjes mozzarella – 450 g champignons, in plakjes – peper en zout naar smaak – ¼ theelepel knoflookpoeder – 5 dl witte wijn – 2½ dl gravy* – brandy